Free Patterns

Amarië Earwarmer

Amarië Fülmelegítő

Fordította: Pozsega Kinga

Szerzői jogok: Ez a minta és a fotók K.A.M.E. Crochet és Matejcsok-Edömér Krisztina Anna tulajdona. Felhasználása csak személyes célra engedélyezett, kereskedelmi célra nem használható. A minta nem másolható, nem módosítható semmilyen formában.A minta alapján készített készterméket lehet értékesíteni, a tervező K.A.M.E. Crochet megjelölésével. Köszönöm szépen!

Nehézségi szint:             kezdő/haladó

Méret:

Egy méret, ami az átlagos felnőtt méret, de könnyen személyre szabható, ha kisebb vagy nagyobb méret szükséges.

Szükséges anyagok, eszközök:

 • Horgolótű, mérete: 5 mm (H)
 • Megközelítőleg 65 yard /60 m (30 gramm) közepes vastagságú (200-240m/100 g) fonal,
 • Nagylyukú tű a fonalvégek eldolgozásához
 • Olló
 • Szemjelölő

Alkalmazott pálcák és rövidítések:

lsz = láncszem

sz = szem

h = hely

átugrani

ksz = kúszószem

rp = rövid pálca

rp3h = rövid pálca a 3. hurokba

fp = félpálca

fp3h = félpálca a 3. hurokba

fp3hE = félpálca a 3. hurokba egyszerre befejezve

erp = egy ráhajtásos pálca

Nopp = 4fpE lsz-mel zárva

*…* = a jelek közötti részt kell ismételni a minta szerint

További szakkifejezések/ pálcavariációk:

Félpálca horgolása a 3. hurokba/szálba:

Megnézve a szem tetejét és oldalát egy ”V” alakot mutat, meghajlítva a szemet és mögé nézve szintén egy, másik ˝V˝ alakot mutat. Ez utóbbi ˝V˝alak hátsó szálába horgolunk. Ez szép, fonatos mintát eredményez.

Nopp:

A horgolótűre ráhajtva a fonalat a tűt a megjelölt szembe/helyre bökjük, felhúzunk egy hosszú hurkot ezen a szemen/ helyen keresztül (3 hurok van a horgolótűn). Újra ráhajtunk és ugyanabba szembe/helyre bökve felhúzunk egy hurkot (ugyaolyan magasra, mint az előzőt) ezt háromszor ismételjük. Végül 9 huroknak kell lennie a horgolótűn. A horgolótűre ráhajtva húzuk át a fonalat mind a 9 hurkon és 1 láncszemmel zárjuk a noppot.

Méret: 4 fp = 1” (2,54 cm)

További feljegyzések:

 • Ha a sor/kör 1 láncszemmel kezdődik, akkor azt nem számoljuk szemnek.
 • US terminológiából fordítva
 • Nopp készítésekor 2 hurok/szál keletkezik a tetején első és második hurokként/szálként hivatkozom rá. Az első hurok/szál mindig a jobb oldali és a második hurok/szál mindig a baloldali.
 • Mikor a jelölt szembe horgolunk, csak egyszerűen vegyük ki a szemjelölőt, erre külön nem tartalmaz utasítást egyik leírás sem. J
 • A megjegyzések másik színnel zárójelben szerepelnek a minta leírásban, átsegítsen azokon a részeken, ami első olvasásra nem tűnik egyértelműnek.
 • Könnyen egyénre szabható a fülmelegítő:

ha nagyobb méretre van szükséged csak növeld a kezdő láncszemsort 7 vagy 7 többszörésevel megegyező számú láncszemmel

VAGY

ha kisebb méretre van szükséged, akkor csökkentsd a kezdő láncszemsorban a szemek számát 7-tel vagy 7 többszörösével

Mintaleírás

Kezdés: 70 lsz, ksz-mel zárjuka kört az 1. lszbe. Figyeljünk arra, hogy ne csavarodjon meg a kezdő lsz-sor a záráskor.

1. kör: 1 lsz, 1 fp ugyanabba a szembe (tegyünk szemjelölőt az első fp-ba és ennek a szemnek a 3. szálába, a következő körben nagy segítségünkre lesznek), 1 fp minden egyes lsz-be a kör végéig, zárjuk a kört ksz-mel az 1. fp-n.                   

(70 fp)

2. kör: 1 lsz, 1 fp3h ugyanabba a szembe (tegyünk szemjelölőt ennek a szemnek a 3. szálába), 1 fp3h minden egyes szembe a kör végéig, zárjuk a kört ksz-mel az 1. fp-n.                                   

(70 fp)

3. kör: 1 lsz, 1 rp3h ugyanabba a szembe, 1 rp3h minden egyes szembe a kör végéig, zárjuk a kört ksz-mel az 1. rp-n.                                   

(70 rp)

4. kör: 3 lsz (erp-nak számítjuk), 1 erp a következő szembe, ugorjuk át a következő 2 szemet, 3 Nopp a következő szembe, ugorjuk át a következő 2 szemet, *1 erp a következő 2 szembe, ugorjuk át a következő 2 szemet, 3 Nopp a következő szembe, ugorjuk át a következő 2 szemet* ismételjük a *…* közötti részt a kör végéig, zárjuk a kört ksz-mel a kezdő 3 lsz tetején.              

(10 Nopp csoport, 20 erp)

5. kör: ksz az előző sorban lévő 3 lsz és erp közötti helyre, 3 lsz (erp-nek számítjuk), 4 erp ugyanarra a helyre, 1 erp az 1.és a 2. Nopp közé, 1 erp a 2. és a 3. Nopp közé, *5 erp a következő 2 erp közé, 1 erp az 1. és a 2. Nopp közé, 1 erp a 2. és a 3. Nopp közé* ismételjük a *…* közötti részt a kör végéig, zárjuk a kört ksz-mel a kezdő 3 lsz tetején.                                                                  

(10 kagyló, 20 erp)

6. kör: ksz a következő erp-be, ksz a kagyló 2. és 3. erp-ja közé, 3 lsz (erp-nak számítjuk), 1 erp a kagyló 3. és 4. erp-ja közé, ugorjuk át a kagyló utolsó 2 erp-ját, 3 Nopp a következő 2 erp közé, *ugorjuk át a kagyló első 2 erp-ját, 1 erp a kagyló 2. és 3. erp-ja közé, 1 erp a kagyló 3. és 4. erp-ja közé, ugorjuk át a kagyló utolsó 2 erp-ját, 3 Nopp a következő 2 erp közé* ismételjük a *…* közötti részt a kör végéig, zárjuk a kört ksz-mel a kezdő 3 lsz tetején.                             

(10 Nopp csoport, 20 erp)

Megjegyzés: Ha szélesebb fülmelegítőt szeretnél, akkor csak ismételd meg az 5. és a 6. kört és utána folytatsd a 7. körrel.

7. kör: 1 lsz, 1 fp ugyanabba a szembe (tegyünk szemjelölőt ennek a szemnek a 3. szálába), 1 fp a következő szembe, 1 fp a Nopp első szálába, 1 fp az 1. és a 2. Nopp közé, 1 fp a Nopp második szálába, 1 fp a 2. és a 3. Nopp közé, 1 fp a Nopp második szálába, *1 fp a következő 2 szembe, 1 fp a Nopp első szálába, 1 fp az 1. és a 2. Nopp közé, 1 fp a Nopp második szálába, 1 fp a 2. és a 3. Nopp közé, 1 fp a Nopp második szálába* ismételjük a *…* közötti részt a kör végéig, zárjuk a kört ksz-mel az 1. fp-n.                                                                                                                                                       

(70 fp)

8. kör: 1 lsz, 1 fp3h ugyanabba a szembe(tegyünk szemjelölőt ennek a szemnek a 3. szálába), 1 fp3h minden egyes szembe a kör végéig, zárjuk a kört ksz-mel az 1. fp-n.                                   

(70 fp)

9. kör: 1 lsz, 1 fp3h ugyanabba a szembe, 1 fp3h minden egyes szembe a kör végéig, zárjuka kört ksz-mel az 1. fp-n.  

(70 fp)

Rögzítsük a szálat, dolgozzunk el minden szálvéget.

Köszönöm, hogy a mintámat választottad megvalósítani! Az elkészült darabot nagyon szeretném látni! Kérlek jelölj meg – @k.a.m.e_crochet vagy használd a #kamecrochet az Instagramon!

Ha bármi kérdésed lenne a mintával kapcsolatban, kérlek vedd fel velem a kapcsolatot kamecrochet@gmail.com email címen vagy a következő elérhetőségeim bármelyikén!

Ravelry:             https://www.ravelry.com/people/Mytia89

Facebook:          https://www.facebook.com/KAMECrochet

Instagram:         https://www.instagram.com/k.a.m.e_crochet

Horgolásra fel!

4 thoughts on “Amarië Earwarmer

Leave a Reply